TIM BERNERS-LEE İnterneti bulan kişi..

1955 İngiltere'nin Londra şehrinde doğdu.
1980 ENQURIE sistemini geliştirdi.
1989 Dünya Çapında Ağ'ı ortya çıkardı.
1990 Ağ tarayıcısı yazılımını geliştirdi.
1991 İsviçre'deki CERN'de yapılan ilk internet sitesini açtı.
1994 Dünya Çapında Ağ Kurulu'nu kurdu. Amerika'daki Massachusets Teknoloji Enstitüsü'ndeki bu kuruluş, interneti geliştirmektedir.
2004 Finlandiya'nın ilk Milenyum Teknoloji Ödülü'nü aldı.
         Southampton Üniversitesinden kendine sunulan araştırma pozisyonunu kabul etti. 
2009 Ulusal Bilimler Akademisi'ne seçildi.

  Dünya çapında ağ'ı her gün milyonlarca insan pek çok kere kullanarak bilgi araştırmaktan alışverişe pek çok ihtiyacını gideriyor. 
İnterneti bulan kişi, İngiliz bilgisayar bilimci Tımothy Berners-Lee'dir.
  Ağ'ın icadından önce, dünyadaki bilgisayarlar çok çeşitli yöntemlerle birbirlerine bağlanıyordu (şimdi bu bilgisayar ağına internet diyoruz) ama birbirleriyle bilgi alışverişi yapmalarının bassit bir yöntemi yoktu. 1980'de ENQURIE'ı (soruştur) kurdu. bu, Dünya Çapında Ağ'ın deneysel bir versiyonuydu ve belgeleri birbirine bağlamak için yeni bir yöntem kullanıyordu.
  Tim Berners-Lee 1989'da CERN laboratuvarlarında HTML işaretleme dilini geliştirerek Dünya Çapında Ağ (WWW) olarak da tanımlanan bilgi paylaşım sistemini kurmuş olan bilgisayar profesörüdür.
  İnsanlık kültürüne katkılarından ötürü 2004 yılında kendisine İngiltere Kraliçesi tarafından sör (sir) unvanı verilmiştir.
  Web'in babası kabul edilir.
  Ünlü Sözü ; "İnternetteki gezintiniz Dünyayı etkiliyor."
  1993'te dünyada sadece 623 tane internet sitesi vardı. Bundan sadece üç yıl sonra, internet sitelerinin sayısı 100,000'e çıkmıştır. Bugün, 100 milyondan fazla internet sitesi var ve bunların ssayısı her geçen gün artıyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar